Hoe installeert u een persluchtpistool

Gepost door Viktor Gustavsson

Om kwaliteit en efficiëntie te waarborgen en het risico op letsel te minimaliseren is het belangrijk om het persluchtpistool correct te installeren. Als de installatie verkeerd gebeurt kan de bediener het gevoel krijgen dat het persluchtpistool defect is of dat het niet voldoet aan de verwachtingen. Om de best mogelijke resultaten te verkrijgen is het daarom belangrijk om aan de volgende drie dingen te denken tijdens het installeren van het persluchtpistool:

1. Minimaliseer het risico op lekkage

Om het risico op lekkage te minimaliseren moet u schroefdraadtape gebruiken tijdens de assemblage van de koppeling. Anders wordt de koppeling mogelijk niet goed afgedicht, wat tot kostbare lekkage kan leiden. Het is ook belangrijk om en voorspanning op de draad te krijgen en daarom is het van belang om gereedschap te gebruiken wanneer de draad op de koppeling wordt aangebracht.

2. De efficiëntie garanderen

Om de best mogelijke efficiëntie te bereiken is het van belang om er voor te zorgen dat er geen drukval in het systeem optreedt. Het is ook belangrijk dat de werkdruk op het gebruikspunt correct is en dat zowel de slang als de koppeling in de toevoerleiding de juiste afmeting heeft. Wanneer deze ondergedimensioneerd zijn kan het persluchtpistool niet met de beloofde kracht blazen. De binnenafmetingen van de slangen en koppelingen moeten hetzelfde formaat hebben of een grotere afmeting dan de koppeling van het persluchtpistool, wat normaliter ¼” of zes millimeter is.

3. Minimaliseer het risico op blessures

Om de ergonomie te verbeteren en het risico op RSI te minimaliseren heeft het de voorkeur om het persluchtpistool direct met de slang te verbinden en aan de andere kant de snelkoppeling te plaatsen. De slang moet worden uitgerust met een wartel die is verbonden met het persluchtpistool. Dit minimaliseert het gewicht voor de operator en maakt dat het persluchtpistool eenvoudiger te hanteren is.

Het Pro One Persluchtpistool is uitgerust met een gepatenteerde terugslagklep om terugslag en piekgeluidsdruk bij het ontkoppelen te voorkomen. Dit vermindert het risico op gewrichtsblessures en gehoorschade.

Voorkom terugslag, piekgeluid, het risico op gewrichtsblessures en  gehoorschade.  Ontdek blaaspistool Pro One!

Viktor Gustavsson

Geschreven door Viktor Gustavsson

Inbound Manager